The black island.

Corvo ligt op 24km ten noorden van Flores. Het is het kleinste eiland van de Azoren en heeft maar een oppervlakte van 17km². Samen met Flores, was Corvo het laatste eiland dat ontdekt werd door onderzoekers in 1450. Het eiland trekt vooral vogelliefhebbers en natuurliefhebbers aan.
Wat opvalt aan het landschap is dat het verdeeld is in kleine gronden door lage muren van zwarte stenen. Deze zwarte stenen zijn afkomstig van de rotsen van de vulkaan en geeft daarom ook de naam 'The black island' aan corvo.



woensdag 28 september 2011

You've got mail.

Met de titel heb ik het op het postpakket dat gisteren voor mij is aangekomen. We hadden nooit gedacht dat het op een week hier zou zijn maar kijk eens aan...zelfs 2 pakketjes! Dankzij de Flair, Libel en Story (is altijd goed tegen de verveling) ben ik dus weer mee met de gang van zaken in België. Ook zaten er enkele foto's bij om de kamer op te vrolijken en kaarsjes. Sommige mensen zullen nu denken 'Waarom kaarsjes en stekskes?'. Wel, soms valt de elektriciteit hier uit en dat is niet zo leuk als je wat donker-vrees hebt. Vandaar dus de kaarsjes die mijn nachten zullen verlichten tijdens bange uren vol duisternis.

 Deze week heeft de postbode ook op school een leuk pakje gedropt, namelijk de Comenius-box. Onze school is via Comenius verbonden met andere scholen in Europa zoals een school in Spanje, Cyprus, België, Italië, Slovenië en nog enkele scholen. Deze doos gaat van school naar school en doorkruist Europa dus eigenlijk. De scholen hebben zelfs samen een mascotte voor hun project die meereist. Elke school waar de box al gepasseerd is heeft er zo zen eigen ding in gestoken. De ene school heeft iets rond hun school gemaakt om zichzelf voor te stellen en de andere heeft er foto's van hun buurt ingestoken of tekeningen. Heel leuk! De doos is naar ons opgestuurd vanuit Spanje en zijn volgende halte is...België. We moeten dus nog samen met de andere leerkrachten uitzoeken wat we zullen doen rond Corvo. Sara en ik zullen de leerlingen zich laten voorstellen in het Engels alleszins. 

Maandag was het European Language Day. Wij spreken nu toch verschillende talen in België en had hier nog nooit over gehoord, maar juf Eva zei dat het zo was dus we geloofden haar. Om dat te "vieren" hebben de kinderen van het 4de tot het 7de (1ste middelbaar) in groepjes een webquest gemaakt rond talen. Ook moesten ze allerlei opdrachten uitvoeren in het Portugees, Engels en Frans. Ik mocht jury en fotograaf zijn. Op het einde kregen ze nog een ballon van Europa en een boekje over de Europese landen. Corvo is klein en ligt dichter naar Amerika toe,toch denk ik dat de kinderen hier meer op de hoogte zijn van 'Europa' als de kinderen in België...

Het weer in Corvo is de laatste dagen al enorm wisselvallig geweest: zon-regen-zon-regen-... Vorige nacht heeft het dan ook enorm, maar dan echt enorm, hard geregend. De straten waren rivieren en ze vonden dat hier nog ok, 'It will get worse'. Ai!

Ik ga nu mijn Flair eens doorbladeren en zien wat de nieuwste modes zijn en wie wat met wie gedaan heeft.

*Opmerking: als je een reactie wilt achterlaten kan dat altijd onderaan het bericht. Ze zullen je mailadres vragen en je paswoord van hotmail. Volg de instructies en je zult nadien ingeschreven staan op men blog als 'volger'. Dan kun je jouw mening en reactie kwijt.

Até Amanhã!

Sofie






Geen opmerkingen:

Een reactie posten