The black island.

Corvo ligt op 24km ten noorden van Flores. Het is het kleinste eiland van de Azoren en heeft maar een oppervlakte van 17km². Samen met Flores, was Corvo het laatste eiland dat ontdekt werd door onderzoekers in 1450. Het eiland trekt vooral vogelliefhebbers en natuurliefhebbers aan.
Wat opvalt aan het landschap is dat het verdeeld is in kleine gronden door lage muren van zwarte stenen. Deze zwarte stenen zijn afkomstig van de rotsen van de vulkaan en geeft daarom ook de naam 'The black island' aan corvo.



maandag 14 november 2011

Comenius strikes again!

Remember de Comenius-box die van land naar land reist en momenteel in Corvo verblijft? Wel, onze werkjes zijn ready to send naar de partner-scholen! En wat voor werkjes!

Om onze school voor te stellen hebben we bijvoorbeeld een film gemaakt waarin elke klas zijn bijdrage geleverd heeft.Daarnaast hebben de kinderen kaarten gemaakt waarmee ze zichzelf in het kort voorstellen.
Dit alles wordt in de doos gestopt en verzonden naar de volgende Comenius-school. Zij het niet dat dat nu net...België is.
Omdat jullie enkel nog maar foto's gezien hebben van onze school en de kinderen, deel ik deze Comenius film maar al te graag met jullie.

Enjoy, het is echt de moeite!
Sofia

1 opmerking:

  1. Fantastische blog Sofia! Ik volg je gebeurtenissen op de voet en blijkbaar is het daar fantastisch. Heimwee is een vreselijk ding, maar weet dat je daar de tijd van je leven hebt! Met de feestdagen ben je hopelijk terug en dan kom je maar eens lekker dineren bij ons. Onze Filip is vandaag papa geworden van Lasse! Hij is zo fier als een gieter. De Lasse is echt een beeldeke. Ik ben nu al benieuwd naar het vervolg van je roman uit corvo. Geniet van de periode dat je daar nog hebt!! Groetjes, Griet

    BeantwoordenVerwijderen