The black island.

Corvo ligt op 24km ten noorden van Flores. Het is het kleinste eiland van de Azoren en heeft maar een oppervlakte van 17km². Samen met Flores, was Corvo het laatste eiland dat ontdekt werd door onderzoekers in 1450. Het eiland trekt vooral vogelliefhebbers en natuurliefhebbers aan.
Wat opvalt aan het landschap is dat het verdeeld is in kleine gronden door lage muren van zwarte stenen. Deze zwarte stenen zijn afkomstig van de rotsen van de vulkaan en geeft daarom ook de naam 'The black island' aan corvo.



woensdag 21 maart 2012

Primavera.

21 maart is een dag waar veel mensen naar uitkijken na een koude winter. Het is de dag dat bomen ontwaken, de weides in een kleurenzee veranderen, de terrasjes weer opgezet worden, de ijskar weer langsrijdt en vooral...de dag waarop de zon haar warmte meer en meer met ons begint te delen.
Als ik zo de krantenkoppen van België bekijk dan is de lente daar precies goed begonnen: temperaturen tot 18°C! Op facebook is het ook al niet anders. Foto's van kindjes die besmeurd zijn met hun ijsjes (en dat vinden die ouders zó grappig eh!) of in het zonnetje op de speeltuin spelen.

Hier in Corvo is het momenteel niet warm en niet koud. En laat het nu toch maar wat warmer worden want het verwarmingstoestel heeft deze ochtend zijn  laatste adem uitgeblazen in de vorm van een vlam.
Toch zijn er enkele dingen waaraan je merkt dat het lente is. Onder andere de kinderen op school die dat door de gangen roepen en tegen mij in het Engels proberen te zeggen, wat resulteert in 'Primavera it is today!'. Ok dan, Primavera it is. Maar je begint ook wat meer kleur te zien op het eilandje. De weiden op de helling van de berg beginnen groen te zien en in verschillende tuintjes zie je bloemetjes groeien.
Lente is voor mij het kleurenseizoen!
Door de langere en warmere dagen worden de mensen ook vrolijker en daar wordt je weer gelukkiger van en dat ga je dan weer doorgeven aan andere mensen door complimentjes e geven en zo ontvang je zelf ook complimentjes en dan straal je nog meer en dan zie je er super uit en voel je je zo ook en uiteindelijk hoef je niet naar die schoonheidsspecialiste te gaan!! ...Begrijp je?!
Enige minpunt: die verrekte voorjaarsschoonmaak!

Maar het grootste bewijs dat de lente begonnen is heb ik enkele uurtjes geleden ontmoet: ik heb mijn eerste lentebloemetje gekregen!
En ik kan je verzekeren...het belooft een lekker geurend kleurenseizoen te worden!


Laat die lentekriebels maar komen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten