The black island.

Corvo ligt op 24km ten noorden van Flores. Het is het kleinste eiland van de Azoren en heeft maar een oppervlakte van 17km². Samen met Flores, was Corvo het laatste eiland dat ontdekt werd door onderzoekers in 1450. Het eiland trekt vooral vogelliefhebbers en natuurliefhebbers aan.
Wat opvalt aan het landschap is dat het verdeeld is in kleine gronden door lage muren van zwarte stenen. Deze zwarte stenen zijn afkomstig van de rotsen van de vulkaan en geeft daarom ook de naam 'The black island' aan corvo.



dinsdag 20 maart 2012

madam zon en meneer de regenwolk

Ze hebben het mij vandaag nog maar eens verteld en ik heb het jullie ook al eens verteld: in Corvo kun je de vier seizoenen in één dag hebben. Ik was dat eigenlijk al een beetje vergeten doordat het de afgelopen maanden gewoon koud en nat is geweest met soms een zonnestraaltje. Maar de afgelopen week hebben we al iets anders meegemaakt.
Madam de zon en meneer de regenwolk zijn haasje over aan 't spelen daarboven. Wanneer ik 's morgens naar school ga kan het al lekker warm zijn, tegen de middag valt de regen met bakken uit de lucht, in de namiddag klaart het weer op en hoor je de vogeltjes zingen (lees: krijsende meeuwen) onder een warm zonnetje en 's avonds moet je dan weer naar je huis spurten doorheen de ondergelopen straten.
Ideale klederdracht voor deze periode: een zomers kleedje tot aan de knieën, zonnebril en mijn regenbotten.


Op de avonden dat madam de zon en meneer de regenwolk in bed kruipen, genieten wij hier van de prachtige sterrenhemel. Met enkel de Oceaan en wat straatlichten kun je echt su-per veel lichtballen zien! Natuurlijk zal niets de sterrenhemel van Gambia verslaan.

Vorige week genoten we van die sterren door een barbecue te houden met zo'n 30 man. De zelfgemaakte sangria en vis op de gril smaakten heerlijk en zomers! Om nog maar te zwijgen van de desserts!
Hoe sneller die zomer er is, hoe beter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten